El menú de la popa, és el blog del menú de l'escola de Castellcir;
és per fer un seguiment on-line de tots els menús de la setmana.



miércoles, 7 de enero de 2015

lunes, 5 de enero de 2015

EL Berenar.

A mitja tarda, coincidint amb l’hora de sortida de l’escola i l’inici de les activitats extraescolars, es pot aprofitar per fer un petit àpat que complementi les racions alimentàries aportades per l’esmorzar, el dinar i el sopar. Així, doncs, per completar aquestes aportacions de nutrients, per berenar es poden oferir diferents tipus d’aliments; els més recomanables són els cereals i els derivats, els làctics, entrepans i/o fruita.
És important que recordeu que ha d’aportar el 12% – 15% de les necessitats de energia diàries.

domingo, 4 de enero de 2015

EL SOPAR


Bàsicament, en el sopar hi ha de ser presents els mateixos grups bàsics d'aliments que en el dinar: 
  1. Farinacis: pasta, arròs, patates i llegums, -verdures i hortalisses
  2. Aliments proteics: carn, aus, peix i ous, fruita i/o làctics
  3.  Aliments greixosos: preferentment oli d'oliva i aigua.


Amb tot això, en el sopar l’aportació energètica haurà de ser inferior a la del dinar, amb preparacions de més fàcil digestió.